Koncert umetnika na gitari Bojana Ivanovskog

Smederevski Centar za kulturu u saradnji sa Gitar art festivalom organizovaće svečani Novogodišnji koncert povodom desetogodišnjice međusobne uspešne saradnje, kao i zvaničnog početka programa i najave 20. jubilarnog Gitar art festivala. Koncert će biti održan u subotu u 19 časova Koncertnoj dvorani Centra za kulturu, a ulaz je slobodan. Koncertni program u prvom delu predstavlja mlade talente gitare iz Smedereva, a u drugom delu natupa jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije Bojan Ivanovski. Veliko finale koncerta predstaviće zajednički nastup svih učesnika.

Ove godine već ste dva puta nastupili u Smederevu, u okviru prezentacije Kreativnog kursa gitare, prvo u julu, a potom i u septembru, na Trgu republike.

– Ovde se osećam kao kod kuće. Sada će biti koncert u Centru za kulturu. Pozivam ljubitelje muzike, gitare, swinger style… To je lepo osmišljen repertoar koji pokazuje šta sve može da se odsvira na gitari – kaže Bojan Ivanovski

Smederevo ima dobre gitariste, Vojina Kocića…

– Tu je i Viktor Ilić koji je studirao zajedno sa mnom. Naravno, Vojin Kocić. To su fenomenalni gitaristi. Ja sam se dugo profesionalno bavio klasičnom gitarom, ali kada sam upoznao zvuk akustične gitare koja se svira na pojačalu, od tada sam krenuo swinger style putem i time se bavim. Nemam dodirnih tačaka sa klasikom, ali ovo je moja nova ljubav – ističe mladi umetnik na gitari.

Ostavi odgovor

E-mail adresa neće biti prikazana.